Muiden – Tom Poes liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Dick Matena heeft namens de Toonder Compagnie een nieuw Tom Poes verhaal uitgebracht. Althans, het gaat om een herschreven en hertekende uitgave van het verhaal Tom Poes en het tijddeurtje. Ook bekend onder de kop Heer Bommel gaat vereeuwen.

Seb van der Kaaden, Dick Matena en Bert Boer - foto MuiderslotVoor even is Bommelstein het Muiderslot in Muiden. Matena, jaren bevriend en werkzaam met Marten Toonder, heeft namelijk de avonturen van heer Bommel en zijn grote vriend Tom Poes laten afspelen in en rondom de Muider toeristische trekpleister.

Lees het gehele artikel van journalist Valentijn Bartels in Gooi en Eemlander. Het artikel verscheen vandaag ook in het Haarlems DagbladNoordhollands Dagblad, IJmuider Courant, etc.

Dick Matena kreeg gisteren het eerste exemplaar overhandigd door Muiderslot directeur Bert Boer. Deze speciale, gelimiteerde Muiderslot-uitgave is exclusief te koop in de museumshop van het Muiderslot à € 8,95. Ook is er de mogelijkheid om de strip te bestellen via: info@muiderslot.nlDe reguliere editie zullen wij publiceren in het najaar.

Foto vlnr: Seb van der Kaaden (uitgever), Dick Matena en Bert Boer  © Muiderslot