Gerco van Beek

Gerco van Beek

stripbattle-gerco-van-beek“Ik ben Gerco van Beek, 55 jaar, opgeleid aan de Kunstacademie te Groningen, jaren werkzaam geweest op een reclamebureau, en nu als zelfstandig vormgever en illustrator actief. Tekenen hoort bij mij. Al jong wilde ik naar de Kunstacademie en het liefst was ik Disney-tekenaar geworden. Ik houd ook nog steeds erg van de Mickey-, Donald- en Goofy-animaties van pakweg tussen 1930 en 1940. Onverwoestbaar mooi! Toen ik een jaar of tien was, zat ik vaak met een kameraad te tekenen na schooltijd. Asterix, Kuifje en dePep verslond ik. Mijn vader las met groot plezier Ollie B. Bommel in de krant. Wat een tekenaar, die Toonder.

Ik houd erg van een heldere, klare lijn maar ook van de modderige, gearceerde tekeningen van Crumb, de poëtische Krazy Kat of de absurde humor van Kamagurka. Eigenlijk geldt voor alles: ken uw klassiekers. En waarom u mijn bijdrage zou moeten lezen? Ik hoop de liefde voor de strip over te kunnen dragen. Simpel als dat.”

Is Gerco je favoriet, laat dan hieronder je stem horen!

 

3 juni|

Reactie geven