Kunst voert de boventoon in deze KleurGlossy. Op onze cover schittert niemand minder dan Marjolein Bastin, een van Nederlands bekendste illustraties. Of eigenlijk een van Nederlands bekendste kunstenaressen. Haar illustraties zijn namelijk kleine kunstwerkjes op zich. Niet verwonderlijk dat Marjolein immens populair is in binnen- en buitenland. Lees het interview dat we met haar hielden. Ook hebben we prachtige kleurplaten van haar hand, zelfs met ingekleurde voorbeelden.

Meer kleurplaten hebben we onder andere van de Dikke Dames. We zien de dames in verschillende bekende kunstwerken terug. De blog Kleuren voor Volwassenen schreef een leuke review over dit nieuwste boek van Julia Woning. Durven jullie het aan om een Dikke Dame in een origineel meesterwerk tot leven te laten komen?

Bijzonder is dit keer de aandacht die we schenken aan een actualiteit. De eerste volledig geschilderde speelfilm van de wereld, Loving Vincent.  Om zelf de Van Gogh in ons naar boven te halen hebben we in deze KleurGlossy twee bekende kunstwerken van hem als kleurplaat toegevoegd.

Tot slot maken we een uitstapje naar een Japanse kunstvorm. Manga- en anime-illustratrice Marissa Delbressine trakteert ons op prachtige kleurplaten in de mangastijl. Kunst neemt je dus als een rode draad mee door deze KleurGlossy. Een goede combi, want zeg nou zelf, kleuren is toch zeker ook een vorm van kunst?